1

Trotsar det som hindrar

Posted by Bina on 2011-08-14 in 2011 |

Jopp, trots skrivkramp drar jag mig inte för att redigera mitt senaste projekt. Är nu färdig med tredje omgången, relativt nöjd, kan nog inte göra bättre nu. Har inte strukit alls lika mycket som med föregående arbete. Första versionen är bara drygt 400 ord längre, men jag har ändrat väldigt mycket, skrivit om stora delar, så på det stora hela kanske jag egentligen tog bort 5000 ord men lade dit lika många stöpta i annan form.

Blir man bättre att veta vad man ska ha med från början och vilka idéer som ska stanna som just idéer? Jag tror det. Att banta texten mer än vad jag gjort är knappast möjligt, men att göra omskrivningar är fullt möjligt. Nästa omgång tänkte jag ta mig för att se till så alla ledtrådar finns på plats, att inget kommer som taget ur tomma intet. Eller att det blir för mycket upprepningar för den delen. Hårfin balansgång det där. Att veta vad som är för mycket respektive för lite är en konst i sig.

Tags: ,

1 Comment

  • Att redigera är nog bland det bästa man kan göra om man känner att man drabbats av skrivkramp. Dels behöver man inte känna någon överdriven inspiration för att redigera, och dels finns möjligheten att man får lustan att skriva tillbaka!
    Jag brukar resonera som så att när man inte längre hittar någonting att ändra, då är man klar 🙂 Det ögonblicket kommer, men ibland tar det tid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.