4

Många bollar … och alla är faktiskt inte i luften

Posted by Bina on 2011-08-05 in 2011 |

Några faller eftersom jag inte kan hålla dem uppe. Några ligger redan halvdöda på marken. Några har jag trampat på så många gånger på att jag inte är säker på att jag kan få upp dem ur jorden igen.

När jag berättar att jag gjort en sak, eller ändrat på något annat, innebär det inte att det är i samma manusarbete. Jag kan omöjligt hålla på med bara ett arbete i taget. För en tid sedan listade jag upp de projekt jag höll på med och kom fram till nio (?) tio (?) olika. Nu kan jag säga att det förmodligen är det dubbla.

I år har jag avslutat två manusarbeten. Det ena har jag arbetat med så länge att jag inte minns när jag började med världsbygget, men jag tror att det var någon gång under högstadiet. Det andra manuset påbörjades i år och avslutades, typ, nyss, och jag har redan hunnit göra ett andra utkast på det (på väg mot det tredje nu när jag ska fixa några lite större grejor).

Efter att jag avslutat dessa blev det lite tomt. Båda ligger mig väldigt nära om hjärtat, den första för att den har hängt med mig så länge, den andra för att jag hade så kul när jag skrev det.

Vad ska jag nu göra för att fortsätta fylla ut min dagliga skrivarkvot? Kommer jag någonsin att känna någonting med mina nya fiktiva personer, eller ha otroligt kul, eller känna hopplöshet över att en dialog inte gick som det var menat från början, eller sitta och sucka över allt som går att stryka?

Det blev aktuellt att försöka gräva upp de bollar som ligger så långt ned i jorden. Sitter just nu och försöker skriva en någorlunda detaljerad synopsis till (ytterligare) en fantasybok (den här gången ingen serie). Och jag känner redan nu en connection med protagonisten. Det här tror jag kan bli bra. Och blir det inte bra finns alltid rum för att skriva fortsättningarna till de andra projekten. Eller varför inte en spin off medan jag väntar på att det rätta kugghjulet i hjärnan ska snurra?

Tags: , , ,

4 Comments

  • Zyrica says:

    Jag är tvärt om, jag kan inte tänka på något annat när jag har en story i huvudet. Då är det den som gäller. Jag skulle nog aldrig kunna avsluta något om jag hade flera projekt igång samtidigt.

    Jag tycker du ska fylla på din projektsida lite 🙂

  • Fia Filur says:

    Jag beundrar att du kan hålla intresset uppe för så många samtidigt! Jag skriver första utkastet på ett manus, sedan skriver jag på ett annat, sen går jag tillbaka till det första igen och så håller jag på. Aldrig mer än ett i taget och oftast inte mer än två i luften samtidigt. Men det är kul med idéer, de ska man ta vara på!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.