0

Shadow’s Edge

Posted by Bina on 2011-08-01 in Weeks, Brent |

Titel: Shadow’s Edge
Författare: Brent Weeks
Serie: The Night Angel Trilogy (2)
Betyg: 8 av 10

shadowsedgeKylar beslutar sig för att ge upp livet som wetboy och dra sig undan. Ny stad, nytt yrke och ny familj – allt det han önskade. Men det lugna livet kan inte fylla tomheten som lämnats i honom. När Kylar sedan får veta att Logan fortfarande lever tvingas han välja mellan kärleken till Elene och sin bästa vän.

Om man har läst The Way of Shadows (första boken) och tyckte att den var bra är denna bok ett måste. Det är svårt att inte känna med karaktärerna, allt lidande de går igenom. Många stycken var så klockrena att jag skrattade högt, medan andra fick mig att sucka högt och undra hur tusan de skulle ta sig ur situationen. En fin mix av många trådar som finurligt vävs ihop i slutet.

Till skillnad från första boken (som kändes lite seg) är Shadow’s Edge full av action, nästan från början till slut. Efter varje avslutat kapitel kunde jag inte låta bli att fortsätta läsa några sidor till, och några fler efter det. Jag tror att det som mest fascinerar mig med serien är att det är ingen försköning av saker. Det är rått, naket och brutalt, beskrivet på ett så trovärdigt sätt att det känns levande.

He loved her. He wasn’t good enough for her.
He’d always believed that you became like those you spent your time with. Maybe that was part of it. He loved all the things about her that he wasn’t. Openness, purity, compassion. She was smiles and sunshine, and he belonged to the night. He wanted to be a good man, ached for it, but maybe some people were just born better than others.

“Are you and Elene going to be all right?” Uly asked. They were working together that evening, Uly fetching ingredients while Kylar brewed a draught that reduced fever.
“Of course we are. Why?”
“Aunt Mea says it’s fine you fight so much. She says that if I’m scared I just had to listen and if I hear the bed creaking after you fight, I’ll know things will be all right. She says that means that you’ve made up. But I never hear the bed creaking.”
Blood rushed to Kylar’s cheeks. “I, well, I think … You know, that’s a question you should ask Elene.”
“She said to ask you, and she got embarrassed too.”
“I’m not embarrassed!” Kylar said. “Hand me the mayberry.”
“Aunt Mea says it’s wrong to lie. I’ve seen horses mating at the castle, but Aunt Mea says it’s not scary like that.”
“No,” Kylar said quietly, mashing the mayberry with a pestle, “it’s scary in it’s own way.” 

Minus för alla PoV-byten och bitvis långa utläggningar, men mycket plus för alla oväntade plotvändningar.

Böcker i serien:
1. The Way of Shadows
2. Shadow’s Edge
3. Beyond the Shadows

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.