1

Ord och deras betydelser

Posted by Bina on 2011-08-04 in 2011 |

Det är så lustigt hur ett ord kan betyda någonting i norra Sverige, men har en helt annan innebörd i södra. Jag ska demonstrera med ett exempel ur verkliga livet.

Jag var i Kalmar förra vintern och hälsade på lite släkt. Min lilla kusin som är 8 år ville att jag skulle följa med honom ut och åka på isfläcken utanför huset. Vi hade jättekul och skrattade mycket. När vi kommer in möts vi av hans mamma.
“Hade ni kul?” frågade hon.
“Ja, de va så glatt så ja grina”, utbrast han.
“Eh?” sa jag och såg frågande på min lilla kusin. “Nog hade vi kul, men du grät inte. Eller gjorde du dig illa?”
“Nä”, sa han och såg förvirrad ut.
Jag såg på min faster och upptäckte att hon var minst lika förvirrad.

Det tog ett tag för oss att reda ut var det hade blivit ett missförstånd och det låg i orden glatt och grina. Glatt för mig betyder att någonting har varit kul, medan det betyder halt för min kusin. Grina är för honom att le, men jag tolkade det som gråta.

Tags:

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2020 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.