2

Redigering

Posted by Bina on 2011-07-24 in 2011 |

Det finns alltid sämre delar att ta tag i som det finns bättre. Jag har en förmåga att bara hoppa över de delar som jag tycker är tråkiga och då får jag en liten tankeställare; Om nu jag tycker det är tråkigt, vad tycker inte de som läser då?

Ibland handlar det inte bara om partier som är tråkiga och långsamma, utan jag kan lika gärna ha läst det så många gånger att jag på det viset tycker att de är tråkiga. Men tycker andra det också? Har blivit så blind nu att jag inte riktigt bryr mig om just det längre.

Det går i alla fall framåt med redigeringen. Än så länge. Det är just nu den åttonde versionen jag håller på med. Åttonde! Hur många gånger kommer jag skriva om innan jag blir nöjd(are) tro?

Tags:

2 Comments

  • Det där är ett problem för alla oss som skriver. Min tumregel brukar vara att om något går att stryka utan att handlingen (eller karaktärerna) påverkas bör det strykas. Och som författare bör man förstå var någonstans handlingen tappar tempo och man riskerar att tappa läsarens intresse. Tycker det var enormt bra skriver när du skrev “Om nu jag tycker det är tråkigt, vad tycker inte de som läser då?” Den insikten borde fler författare ha.

    Ett lite roligare sätt att se det på är att om ett stycke inte kommer att finnas med när man gör film av boken, då ska det inte vara med i boken heller 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.