2

Pillar illa

Posted by Bina on 2011-07-22 in 2011 |

Efter att ha låtit det gamla manuset vila i drygt en månad har jag äntligen börjat läsa det igen. Ni anar inte hur mycket det har kliat i fingrarna, men jag har stått på mig. “Ska inte öppna det dokumentet än” har varit mitt mantra. Men nu ligger ändå en redigerad version av första kapitlet uppe igen. Mer kommer förmodligen allteftersom.

Den här omgången struntade jag i prologen och det medför ett litet problem; all information som finns där måste in på annat sätt. I princip alla kapitel måste ändras på, men det saknas egentligen ingenting mer än någon liten replik eller ett kort stycke. Trots det är det otroligt svårt att få in det nya på rätt ställen. Den gamla texten var ju anpassad efter prologen och mitt nya problem blir nu att försöka lägga in fler ledtrådar där det behövs.

Mitt största problem är ändå alla olika PoV-byten. Snabbt räknat har jag haft 7 olika när det från början bara var menat att vara 2. Ibland byter jag PoV utan att lägga märke till det. Nu har jag ändå lyckats krympa det till 3 (bortsett från ett kort avsnitt) och känner att det får vara så. När jag tänker efter kanske jag ville ha 3 PoV:s från början. Så, om någon vill veta hur man gör för att ha många krångliga perspektivbyten är det bara att fråga mig, jag är expert på det.

Tags: , ,

2 Comments

  • Jag har förvisso inte läst ditt manus, men spontant tror jag att det var en bra idé att stryka prologen och istället försöka få in den informationen på andra sätt. En prolog kan upplevas som en onödig startsträcka, i alla fall känns det så för mig ibland. Som läsare vill man ju “komma in” i handlingen så fort som möjligt.

    • Bina says:

      Jag har velat väldigt länge om jag ska ha kvar prologen och kände till slut att historien är mogen nog att testas utan den. Det är sant att prologer brukar vara tråkiga eftersom man oftast inte riktigt förstår dem förrän en bit in.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.