2

Att skriva

Posted by Bina on 2011-06-30 in 2011 |

Det finns ord som dyker upp hela tiden, ord som gång efter gång stavas fel, och jag börjar tröttna på det nu. Rejält. Och nu pratar jag inte om när man skriver fort (ex. till en blogg) och en bokstav råkar falla bort eller att de hamnar i fel ordning. Jag har själv ett tangentbord där jag ibland måste checka en extra gång för att se om det blev dubbel-L, om H fastande, eller om A kom med.

Nedan följer en lista på de vanligaste, irriterande felen:

interjuv (Så här sägs det också. Hu!)
insperation
medecin
inte skilja sett/sätt åt
expresso
inte skilja en/än åt
inte skilja ända/enda
endå
inte skilja de/dem åt (Svårt? Skriv dom istället.)
medans
skilldnad
diskution

Tråkigt nog brukar folk inte veta vad vissa saker heter. Och, nej, jag skriver inte det här för att klanka ned på dyslektiker. Det vore hemskt. Meningen med det här inlägget är att upplysa om ord som de flesta aldrig verkar lära sig.

Tags:

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.