0

Helgfrågan v35 (och v34/v33)

Posted by Bina on 2019-08-30 in 2019 |

Nu är det fredag och åter dags för helgfrågan. Mia ställer ju frågan varje torsdag (det är bara jag som är lite seg på att svara innan dagen är slut). Denna helg pågår även en tävling med bästa priserna i potten: *trumvirvel* BÖCKER! Det kan man inte ha nog många av. Fråga mig som flyttade till hus med premissen om att det skulle finnas ett rum som jag fick kalla för biblioteket. Elva bokhyllor senare och drömmen är nästan klar.

Helgfrågan v35 lyder:
Hur länge har du bloggat?

Jag startade bloggen i februari 2011 för att skrivandet skulle få sig en spark i baken (därav namnet Skrivprocess), men jag ville även recensera böcker. Det har varit otroligt roligt att ha bloggen så pass länge, jag köpte till slut domännamnet och eftersom jag har en sådan awesome make som kan det här med “data” så ordnade han med hur hemsidan ser ut.

Nu på sistone har det varit en liten dipp både i skrivande och läsande, men livet kom lite emellan. 2017 köpte vi hus, 2018 fick vi vårt första barn, 2019 är jag gravid igen och samtidigt ska allting däremellan som hör livet till få tid. Men jag har inga som helst planer på att lägga ner, utan det här är mitt lilla virtuella projekt som jag kommer ha många år till framöver.

Förra året körde jag Shock-o-ween! och har planer på att göra det även i år då jag fortfarande har mängder med skräcknoveller att läsa och recensera. Den nya knodden är däremot beräknad i krokarna kring Halloween, så vi får se hur det i slutändan blir.

Bonusfråga: Lyssnar du på Spotify? Tips på någon bra lista.

Jag lyssnar egentligen inte själv på Spotify, men jag lyssnar på allting som min make startar igång. Har inget tips på någon lista då vi själva kör efter “leta-fram-band-lyssna-på-deras-skivor”.

***

Eftersom jag varit lite frånvarande har jag såklart missat att lägga ut helgfrågorna för både v34 och v33, men här kommer dem också:

(v34) Vad tycker du är för mycket mellanspel i böcker?

Mellanspel (eller transportsträckor) i de böcker jag läser brukar vara just “transport”. Karaktärerna ska ta sig från A till B och ibland tar det tid. Det kan vara en fysisk resa där för mycket miljöbeskrivningar ingår, eller någonting mer nära som att det tar hundra år för dem att klura ut någonting som är alldeles uppenbart. Där brukar jag sucka länge och högt.

Bonusfråga: I helgen ska det bli fint väder enligt SMHI, vad ska du hitta på?

Hmm, det beror nog lite var man bor. Här var det dimmigt, dassigt och grått. Var inne mest hela tiden och läste bok.

(v33) Hur sorterar ni böckerna i era bokhyllor?

Jag sorterar främst efter genre, därefter serier och sist författare. Det gäller att få plats med allt i hyllorna på ett sätt som gör det enkelt att överblicka. Jag har en app i telefonen där jag registrerar in vilka böcker jag äger (är uppe i 600-700 någonting just nu och fler högar väntar i hallen på att sorteras in) så att jag vet vilka böcker jag INTE ska köpa när jag är på loppis. Just nu tycker jag ändå att det är en röra, men det kanske bara är gravidhormonerna som spökar…

Bonusfråga: Vad är det bästa med hösten?

Det bästa med hösten är att sommaren är över. Jag är ingen sommarmänniska. Jag tycker det är för varmt alldeles för länge. Jag vill ha temperaturer på omkring 20 grader – då trivs jag som bäst! Dessutom är jag världens badkruka, så nu är det mer legitimt att skylla på att det är kallt i vattnet än vad det var i slutet av juli. Det är skönt med sol, men jag föredrar “normala” temperaturer där man kan dra åt sig en filt för mysighetens skull utan att svettas ihjäl.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.