0

Nya mål!

Posted by Bina on 2019-01-14 in 2019 |

Idag skrev jag äntligen färdigt manuset som jag påbörjade under 2018 års NaNoWriMo. Det är absolut inte perfekt, utan bara ett första utkast. Det hände saker på vägen som bara skrevs in på plats och andra saker som behöver omarbetas lite. Ett utkast är ju trots allt ett utkast, men nu kan jag säga att del två i serien är “klar”. För det stora jobbet är väl ändå att faktiskt skriva från början till slutet med någon slags röd tråd som följs?

Nu ska jag låta det vila medan jag går tillbaka till ett annat projekt, första delen som jag skrev under 2016 års NaNoWriMo (ser ett mönster här i att de flesta av mina “färdiga” manus grundar sig i ett enda event). Detta är också en serie där alla delar på sätt och vis redan är planerade och skrivna. Det började med att vi för några år sedan spelade lite D&D (okej, vi körde igenom en hel campaign på ungefär ett år vilket blir ganska mycket speltid), och äventyret är så väl dokumenterat och så roligt att tänka tillbaka på att jag ville skriva om rapporterna till faktiska böcker.

Jag tycker att det bästa med skrivandet är att jag kan göra det jag känner för. Jag har inga krav på att det ena eller det andra ska vara färdigt innan någon deadline, utan jag tar det i mitt eget tempo. Självklart vill jag såklart bli färdig någon gång, men just nu känns det mindre viktigt när. Det viktigaste är att jag har kul under tiden. Böckerna växer fram, sakta men säkert, och att skriva serier tar sin tid. Jag har redan skickat in till flera förlag tidigare, men det är inte längre någon brådska. Jag vill ha serierna i sin helhet färdiga innan jag gör det igen.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.