0

Vilddjuren (Shock-o-ween!)

Posted by Bina on 2018-10-30 in Case, David, Shock-o-ween! |

31 dagar till Halloween, 31 dagar med gamla chock- och skräcknoveller. Korta berättelser med korta recensioner.

Fjärde och sista boken Salivträdet (1972), 2 noveller

Novell #1

Vilddjuren – David Case

Anton Plotnikov är övertygad om att varulvar finns. Han är dessutom säker på att de har en vetenskaplig förklaring. I sitt hemmalaboratorium experimenterar han med hundars salivutsöndring och den kemiska balansen i körtlarna. Han kommer närmare och närmare sanningen samtidigt som han kommer allt längre ifrån sin fru.

Första halvan var intressant att läsa då den mer var utformad som en historiebok med nästan ingen dialog. Där förklarades hur Anton Plotnikovs resa började, att han är vetenskapsman med så gott som fria tyglar och hade en fru som övergav honom för älskare. Sedan tog man ett steg in i historien och den berättas mer ur ett nu-perspektiv vilket ger novellen en obehaglig känsla.

Betyg: 6

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.