0

Vinnaren tar potten (Shock-o-ween!)

Posted by Bina on 2018-10-22 in McGerr, Patricia, Shock-o-ween! |

31 dagar till Halloween, 31 dagar med gamla chock- och skräcknoveller. Korta berättelser med korta recensioner.

Tredje samlingen, Årets rysare (1981), 13 noveller

Novell #6

Vinnaren tar potten – Patricia McGerr

Författaren Wade har gått med i ett roulettespel. Hans fru Laura har varit honom otrogen med sekreteraren Talbott, och eftersom ingen av männen går med på att frivilligt släppa Laura ifrån sig ska de dricka konjak tillsammans. Ett av glasen kommer vara förgiftat med cyanid, men ingen av dem vet vilket.

Jag har svårt att förstå syftet bakom spelet i den här historien. För det första stör jag mig på att Laura hanteras som en egendom utan eget tänk. För det andra tvivlar Wade så mycket på om han verkligen vet vilket glas som är förgiftat eller inte att slutet knappast kom som en överraskning. Det var bara tråkigt och utdraget.

Betyget: 5

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.