0

Den dansande gorillan (Shock-o-ween!)

Posted by Bina on 2018-10-19 in Bloch, Robert, Shock-o-ween! |

31 dagar till Halloween, 31 dagar med gamla chock- och skräcknoveller. Korta berättelser med korta recensioner.

Tredje samlingen, Årets rysare (1981), 13 noveller

Novell #3

Den dansande gorillan – Robert Bloch

Dave liftar mot Oklahoma City och på vägen blir han avsläppt i en mindre stad som besöks av ett tivoli. Han ser en föreställning ledd av Kapten Ryder där en gorilla uppmanas dansa för publiken. Dave fördömer alltihop och önskar en lag som förbjuder denna form av djurplågeri. Dagen efter fortsätter liftandet och han plockas olyckligtvis upp av Ryder.

Jag håller helt med i Daves tankar och undrade hur det här skulle sluta. Det jag trodde skulle hända blev aldrig av, men det vändes till någonting mycket bättre. Det här är en novell som lämnar en med rysningar längs med armarna.

Betyg: 9

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.