0

Den förlorade sonen (Shock-o-ween!)

Posted by Bina on 2018-10-17 in Shock-o-ween!, Woolrich, Cornell |

31 dagar till Halloween, 31 dagar med gamla chock- och skräcknoveller. Korta berättelser med korta recensioner.

Tredje samlingen, Årets rysare (1981), 13 noveller

Novell #1

Den förlorade sonen – Cornell Woolrich

Blinde mrs Adams bor med sin hjälpreda Mary i huset där hon hade sin familj. Varje dag tar hon fotot med sin son och dammar av medan hon tänker på när han äntligen ska komma hem. De hör ett nyhetsinslag på radion om ett rån och kort därefter dyker sonen upp tillsammans med två andra män.

De första sidorna kantades av perspektivhopp vilket gjorde det svårt att hänga med i vems huvud man för tillfället befann sig i. Det var däremot spännande att läsa ur mrs Adams perspektiv då det fokuserades mest på mörkret och känseln. Jag kände mig lite blind själv.

Betyg: 6

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.