0

Parasiten (Shock-o-ween!)

Posted by Bina on 2018-10-14 in Matheson, Richard, Shock-o-ween! |

31 dagar till Halloween, 31 dagar med gamla chock- och skräcknoveller. Korta berättelser med korta recensioner.

2nd in line, Varulven (1971), 3 noveller

Novell #1

Parasiten – Richard Matheson

David kommer hem efter en forskningsresa och upptäcker att hustrun Ann är gravid. Han blir såklart överlycklig, men lyckan fallerar snabbt när han inser att det omöjligt kan vara hans barn. Han har varit borta i ett halvår och hon är bara knappt en månad gången. Ändå påstår Ann att hon inte varit otrogen.

När man läser den här novellen måste man tänka att det är en produkt av sin tid. Den är skriven -53 och kvinnosynen är därefter. Om man bortser från detta är den faktiskt riktigt bra. Davids förtvivlan över om han ska tro på hustrun eller inte känns riktig och jag sitter hela tiden och gissar på vad som verkligen hänt Ann.

Betyg: 8

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.