0

Den förfärliga kvällen (Shock-o-ween!)

Posted by Bina on 2018-10-11 in Rendell, Ruth, Shock-o-ween! |

31 dagar till Halloween, 31 dagar med gamla chock- och skräcknoveller. Korta berättelser med korta recensioner.

Först ut Årets rysare #9 (1980), 13 noveller


Novell #11

Den förfärliga kvällen – Ruth Rendell

Richard var bara sex år när det förskräckliga ägde rum, men han kan i vuxen ålder fortfarande inte komma ihåg vad det var som hänt honom. Hans mamma pratade ofta om händelsen som om det var hon som varit med om det, trots att hon heller inte har en aning om vad som faktiskt hände.

Novellen börjar på ett väldigt nervkittlande sätt. Läsaren får inte heller veta vad som hänt annat än att Richard försvunnit under några timmar en kväll och att det varit en karl som jagat honom tillbaka hem. Någonstans runt mitten skiftar karaktären och blir ännu mer skräckfylld för att senare plana ut och ganska fort bli platt. Jag hade hoppats på ett olyckligt slut.

Betyg: 6

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.