0

Loggboken (Shock-o-ween!)

Posted by Bina on 2018-10-10 in Shock-o-ween!, Wilkinson, Roderick |

31 dagar till Halloween, 31 dagar med gamla chock- och skräcknoveller. Korta berättelser med korta recensioner.

Först ut Årets rysare #9 (1980), 13 noveller


Novell #10

Loggboken – Roderick Wilkinson

Forrigan sitter i jollen och fiskar när en gammal kumpan hittar igen honom. Gallacher pratar om en gammal loggbok tillhörande ett smugglingsskepp som de båda jobbade för en gång i tiden. Boken finns nu hos polisen, men sidan som avslöjar att Forrigan haft någonting med smuggling att göra saknas. Gallacher rev ut den och kräver pengar i ersättning för att inte överlämna beviset till polisen.

De första sidorna går väldigt fort och det är nästan svårt att hänga med, men senare ordnar det upp sig. Det är spännande hur historien så enkelt vänder till Forrigans fördel när han inser att han har bådas liv i sina händer. Jag hade tidigt en aning om slutet, men blev ändå positivt överraskad om vägen dit.

Betyg: 7

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.