0

Du, bara

Posted by Bina on 2018-07-14 in Ahlund, Anna |

Titel: Du, bara
Författare: Anna Ahlund
Betyg: 7 av 10

Bokens baksidestext: “Syrendoften ligger som ett täcke över Uppsala och asfalten är varm. John är sexton och ska börja gymnasiet efter sommaren. Föräldrarna har dragit till landet och John och hans storasyster får klara sig själva i lägenheten där luften står still. Då dyker Frank upp och vänder upp och ner på hela Johns värld. Dessvärre är Frank redan tingad av Caroline. Och hon är van att få som hon vill.”

Först och främst tycker jag att språket i denna debutbok är helt underbart. Ahlund har jobbat hårt med att perfektionera metaforer till en nästan sagolik nivå. Sedan gillar jag även hur det i Johns värld inte ifrågasätts hur relationer ska se ut, allting är lika självklart. Kärlekshistorien mellan John och Frank känns på ett sätt äkta, men ändå drömmande. Det för mig tillbaka till en ålder där andra förutsättningar rådde och det fanns bara en sak att kämpa för. Trovärdigheten finns där samtidigt som vissa sekvenser kan kännas lätt krystande och galet. Men Du, bara är ändå ingen bok som bör läggas åt sidan, utan den känns uppfriskande och delvis nytänkande.

Tiden står stilla.
Han ser på mig.
Jag ser på honom.

En perfekt sommarbok i hängmattan när man bara vill ha det sådär mysigt i sommarvärmen.

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.