0

Reflektion, refusering och testläsare

Posted by Bina on 2017-06-27 in 2017 |

Idag fick jag ett negativ svar från ytterligare ett förlag, men jag ser positivt på att de svarade ganska snabbt. Jag hittade två förlag till i söndags som jag också skickat till och det börjar kännas lite rörigt nu att hålla reda på alla som jag skickat till och inte.

Under tiden jag väntar läser jag själv igenom manuset för första gången sedan januari. Som vanligt finns det några smågrejer jag reagerar på, ord som borde bytas mot andra, meningar som kanske borde utvecklas, men så länge jag inte fått tillbaka från testläsare tänker jag inte pilla i det. Jag läser bara för att uppdatera mig själv, för att minnas.

Det jag kommit fram till är följande:

  • Jag skriver tidvis väldigt mycket brödtext. Ibland handlar det om sidor där jag försökt gestalta händelser och känslor.
  • Det finns inte så mycket dialog som jag trodde, men jag antar ändå att kommunikationen mellan karaktärerna når fram. Jag har ändå jobbat ganska hårt med att försöka beskriva kroppsspråk och ageranden snarare än att de bara berättar hemligheter för varandra.
  • Det finns fortfarande en del “som”, “att”, “började” och “kunde” som jag tidigare försökt sålla bort.
  • Manuset är längre än vad jag minns det som. Kan vara bra, kan vara mindre bra.
  • Jag är nojig över att det inte håller till slutet. Efter förra omgången med testläsare skrev jag om slutet rejält eftersom det inte riktigt hade rätt fokus. Det var inte så kraftfullt som jag föreställt mig. Nu hoppas jag att det är det, men jag vet inte. Bara en testläsare hittills som kommenterat på det.

Jag vill göra det här så bra som möjligt, men finner det svårt att hitta någon som är villig att läsa. Manuset är riktat till ungdomar, är inom genren low fantasy, behandlar utanförskap och orättvisor. Och så lite kärlek förstås.

Är DU sugen på att läsa mitt manus? Vi kan göra ett byte. Jag läser ditt manus och du läser mitt, sedan återkommer vi med kommentarer och förslag på förbättringar. Hör av dig i en kommentar här på bloggen, Instagram (alias skrivprocess.se) eller direkt på mail (se mer information under fliken Om mig -> Kontakt).

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.