0

Manusläsning

Posted by Bina on 2017-06-25 in 2017 |

När man testläser någon annans manus kommer man till insikt över hur ens egna manus fungerar och inte fungerar. Det är även svårt att inte jämföra sig med någon annan. Jag faller lätt in i ett tänk att det egna plötsligt inte duger, att mitt språk inte är mitt egna, att det är svårt att förstå texten…

Det finns tusen saker som exploderar inuti huvudet.

Ändå älskar jag att vara testläsare. Att få läsa någonting av någon annan som befinner sig i samma skrivfas som en själv är väldigt spännande. Det går att lära sig så mycket. För varje kommentar jag lägger finner jag själv lärdom. Jag läser, analyserar, styckar ned och ser från delen till det hela. Reflekterar. Funderar. Både över mitt egna och testmanuset.

För varje mening jag läser förstår jag mer av mitt eget skrivande. Jag kommer närmare mig själv, ser min egen utveckling. Vad fungerar och vad fungerar inte? Hur kan jag, genom att läsa någon annans text, själv förbättra min egen?

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.