0

Odinsbarn

Posted by Bina on 2017-02-26 in Pettersen, Siri |

Titel: Odinsbarn (Odinsbarn)
Författare: Siri Pettersen
Serie: Korpringarna #1
Betyg: 5 av 10

Hirka lever i en värld där alla andra har en svans. Själv saknar hon den efter en olycka som barn. När hon sedan får veta att hon aldrig haft en svans och att hon i själva verket är ett odinsbarn, en föraktad varelse från en annan värld, hamnar hon i en identitetskris. Att avslöja för någon vad hon är skulle bara leda till panik och häxjakt. Hon är rötan.

Jag tycker att världen är intressant, men det finns mycket som jag inte riktigt förstår. Det förekommer en hel del saker som bara kastas i ansiktet på en och jag har svårt att hålla reda på vad som gör vad och vad det är som händer. Vi har Kraften som är någonting som finns överallt, tror jag. Sedan kan folk famna, vilket är typ att utöva magi, tror jag. Riten är en händelse som alla 15-åringar ska genomgå för att sedan bli vuxna, tror jag. Detta är ganska stora delar och jag är besviken över att det inte finns någon tydligare förklaring till dessa djupare delar. Boken är ändå över 500 sidor så lite mer information hade inte suttit fel.

Odinsbarn lider genomgående av detta. Ett stycke kan förklara en resa på flera dagar, eller andra händelseförlopp som på det stora egentligen är viktiga. Det känns som att historien stressas fram i tid och otid. Hirka befinner sig i början i Elveroa, för att senare flytta runt till flera olika andra olika ställen. Fram och tillbaka. Jag hinner aldrig få en känsla för vad platserna har för betydelse, utan det berättas för mig. Författaren skriver en på näsan. Inte ens kärleksintresset känns särskilt intressant.

Min största fundering är vad som är syftet av att ha tre karaktärer som perspektivet byter mellan. Det hade varit som mest intressant om det enbart varit ur Hirkas perspektiv. De andra två förstår jag inte riktigt.

Det som ändå håller mig kvar är att det finns någonting jag hela tiden vill veta mer av. Jag läser vidare på grund av frustration av att inte förstå (och för att jag redan äger alla böckerna). Jag vill veta hur allting hänger ihop. Jag vill veta mer om Hirkas öde efter de sista raderna. På det stora hela känns Odinsbarn som en enda långsam prolog till någonting mycket bättre. Jag får hoppas på uppföljarna Röta och Kraften.

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.