0

Det här med titel

Posted by Bina on 2016-12-19 in 2016 |

Jag trodde att jag hade det på det klara. Det var en titel med fyra ord, fyra starka ord som ganska ingående både beskrev och lämnade en med en diffus känsla av vad manuset handlar om. Jag gillar diffusa titlar som anspelar på mer. Rätt ord är väl kanske smarta titlar?

Men nu velar jag. Ju mer jag läser titeln högt för mig själv stakar jag i orden. Det känns plötsligt inte alls som att det är rätt! Istället sitter nu en titel i ett ord, där ordet är väldigt tydligt kopplat till innehållet.

Det är svårt det här. Vad ska jag egentligen välja? Är det en känsla jag är ute efter att fånga, eller ska intresset för manusets faktiska innehåll vara i fokus? Men om jag ska skriva en smart titel gäller det att den är just smart. Det kan inte bara vara ord som är slumpade för att de låter fina och drömlika. De måste betyda någonting mer.

Mannen var snäll och tipsade mig om titlar på ett ord som jag absolut skulle undvika, särskilt eftersom det är fantasy:

  • Safirrubinen
  • Drakstenen
  • Svärdfästet

Och så vidare. Han har humor, i alla fall.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.