0

Det här med (icke) strukturerat skrivande

Posted by Bina on 2016-12-06 in 2016 |

Jag är innerst inne en som aldrig planerar vad jag ska skriva. Jag skriver det jag för stunden vill skriva, vilket leder till trösklar som ibland är svåra att ta sig över. The life of kronologiskt skrivande. Det finns nämligen perioder som jag inte alls skriver eftersom jag har någon fix idé om att allting måste komma i en särskild ordning. Det händer att vissa scener är mindre inspirerande att skriva (mest beroende av vilken sinnesstämning som råder) och då står jag istället och trampar.

Eftersom jag sällan planerar mitt skrivande har jag mängder med påbörjade projekt som jag hoppar mellan, funderar över och låter mogna. Pusselbitarna faller på plats till slut. Det tar tid, men när alla bitarna finns inom räckhåll går det istället fort. Det är precis det som hänt med det jag skriver just nu.

Bortsett från några detaljer har jag helt klart för mig var det här är på väg någonstans. Förra årets NaNoWriMo var en omskrivning av ett tidigare arbete, och när november 2015 var över hade jag ett manus som inte liknade det förra det minsta, inte mer än att karaktärerna var desamma. Nu är det manuset nästan helt färdigt, har en halv uppföljare efter sig och därefter en tredje och (eventuellt) avslutande del.

Det jag försöker säga med det här är att jag skriver väldigt mycket oplanerat, men när jag väl har en struktur att gå efter, ett manus som jag redan knåpat ihop (även om det inte är bra) så är det i alla fall ett manus och någonting att gå efter. Då går det plötsligt undan. Det är väl min form av “strukturerat” skrivande. Jag börjar blankt, skriver någonting och utgår från det. Det är det som gör att jag nu står här med en massa utskrifter där allting känns bra. Det är så nära nu. På riktigt.

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.