2

Post-NaNoWriMo 2016

Posted by Bina on 2016-12-01 in 2016 |

Det är alltid såhär ett par dagar efter att man har avslutat ett manus. Jag känner hur tomhet fyller hela mig. Hjärnan är lite mör då den under en hel månad varit på helspänn för att få ur sig alla de där orden. Nu först slappnar jag av och reflekterar över vad det är som jag egentligen har skrivit.

Jag började rätt starkt, höll uppe orden och tempot i berättelsen. Att skriva det första kapitlet gick alldeles toppen, men efter det drog en karaktär iväg åt ett oönskat håll. Jag tvingades utforska det som jag tidigare inte funderat över och känner att jag faktiskt gjorde rätt val i att låta karaktären leva ut sig själv på det viset. Det blev mer av ett naturligt flow, dialogerna klickar med varandra och karaktärerna interagerar med varandra på ett sätt jag inte trodde var möjligt. Jag har dessutom skrivit skämt som jag trodde aldrig skulle lämna mitt huvud, skojat och hintat om saker som jag annars bara hade tänkt köra över. Det har varit roligt och lustfyllt.

Det har såklart varit nedgångar också. Jag har nämnt dessa här under månaden som gått. Det fanns perioder då jag stampade och övergick till att mer beskriva vad som hände istället för att gestalta, trots att det är det senare jag hellre ville göra. Eftersom jag haft en (relativt) bra planering över historien gick det ändå att skriva lite varje dag, även om det finns partier som jag inte är nöjd med. Så här i efterhand tänker jag ändå att jag gjorde det bästa av situationen. Det är bättre att skriva någonting dåligt än att inte skriva någonting alls, särskilt när man bara har en månad på sig att få allt ur sig.

Manuset blev trots allt intressant och nu tänker jag lägga undan det ett tag innan jag återupptar det för en omskrivning. Det jag har att sikta på är att knyta ihop lösa trådar (som kastats in mot slutet) med början, lägga in detaljer om karaktärers olika motivationer, samt utveckla de beskrivande scenerna med lite mer dialoger. Allt som allt känner jag ett lugn över detta och att det faktiskt avslutades bättre än vad jag först trott.

Tags:

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.