12

Veckans bokbloggsfråga

Posted by Bina on 2016-11-09 in 2016 |

Veckans-bokbloggsfragaSåhär mellan alla mina NaNoWriMo-inlägg hinner jag ändå slinka in med en fråga från Carola:

Läser du alltid ut böcker oavsett om du tycker om dem eller inte? Bloggar du även om de böcker du väljer att inte läsa ut? Skriver du även recensioner om de böcker du inte tycker om? Hur gör du ifall du får recensionsex som du absolut inte tycker om, läser du i alla fall eller lägger du undan boken? Och hur gör du med recension av de recensionsex du inte alls tycker om?

Jag blir så less på mig själv som ALLTID läser ut böcker jag tar mig an. Det är ytterst få gånger i mitt liv som jag lagt ned en bok för gott innan den blivit färdigläst (jag håller för övrigt på med en sådan jobbig bok just nu som jag bara önskade kunde ta slut någon gång). Jag tänker alltid att det finns någonting i varje bok som får mig att växa, lära mig om författande eller skrivande i övrigt, så därför vill jag läsa ut alla böcker (även om de uppenbarligen suger). Det gör mig nyfiken att försöka hitta det där som förlagen fastnade för, även om jag aldrig hittar det.

Sedan jag började skriva recensioner på bloggen har jag gjort recensioner på varenda bok som jag läst ut. Jag tycker det är mest rättvist att göra så, även om jag inte tycker att boken är bra. Jag försöker ändå vara ärlig i mina tankar kring recensionerna, tar upp vad jag gillar och ogillar och så vidare. Jag vill inte ha en blogg med endast “bra” böcker. Hur skulle det se ut, liksom? Gällande recensionsex tänker jag lite samma, fast det kan ta ett tag innan jag tar upp och läser en bok jag är mindre sugen på. Med recensionsex känner man ju sig mer tvungen till att läsa, istället för att bara ta en bok ur hyllan efter lust.

Tags:

12 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.