12

Veckans bokbloggsfråga

Posted by Bina on 2016-11-09 in 2016 |

Veckans-bokbloggsfragaSåhär mellan alla mina NaNoWriMo-inlägg hinner jag ändå slinka in med en fråga från Carola:

Läser du alltid ut böcker oavsett om du tycker om dem eller inte? Bloggar du även om de böcker du väljer att inte läsa ut? Skriver du även recensioner om de böcker du inte tycker om? Hur gör du ifall du får recensionsex som du absolut inte tycker om, läser du i alla fall eller lägger du undan boken? Och hur gör du med recension av de recensionsex du inte alls tycker om?

Jag blir så less på mig själv som ALLTID läser ut böcker jag tar mig an. Det är ytterst få gånger i mitt liv som jag lagt ned en bok för gott innan den blivit färdigläst (jag håller för övrigt på med en sådan jobbig bok just nu som jag bara önskade kunde ta slut någon gång). Jag tänker alltid att det finns någonting i varje bok som får mig att växa, lära mig om författande eller skrivande i övrigt, så därför vill jag läsa ut alla böcker (även om de uppenbarligen suger). Det gör mig nyfiken att försöka hitta det där som förlagen fastnade för, även om jag aldrig hittar det.

Sedan jag började skriva recensioner på bloggen har jag gjort recensioner på varenda bok som jag läst ut. Jag tycker det är mest rättvist att göra så, även om jag inte tycker att boken är bra. Jag försöker ändå vara ärlig i mina tankar kring recensionerna, tar upp vad jag gillar och ogillar och så vidare. Jag vill inte ha en blogg med endast “bra” böcker. Hur skulle det se ut, liksom? Gällande recensionsex tänker jag lite samma, fast det kan ta ett tag innan jag tar upp och läser en bok jag är mindre sugen på. Med recensionsex känner man ju sig mer tvungen till att läsa, istället för att bara ta en bok ur hyllan efter lust.

Tags:

12 Comments

 • Evelina says:

  Jag önskar att jag kunde ge upp böcker som jag inte tycker om, men jag måste avsluta dem 🙂

 • [Anna] says:

  Vissa böcker är verkligen jobbiga att ta sig igenom, jag kan inte heller lägga bort dessa, eller jo jag lägga bort de på “påbörjat” hyllan men då ligger de där och ger mig ångest istället. Finns några böcker där jag verkligen borde se till att läsa färdigt för de är inte dåliga, passade inte bara just då. Klart man recenserar det man läser ut, det jag inte läser ut får vänta på att det blir utläst däremot!

  • Bina says:

   Jag har några böcker som ligger lite halvlästa på en hylla, men jag har som mål att avsluta dem. Någon gång. Det händer ibland att jag tar en paus i läsandet av en bok för att sedan återkomma till den när den känns mer aktuell och när jag är mer sugen på den. Det innebär inte nödvändigtvis att jag finner den tråkig, bara att lusten att läsa t.ex. en viss genre inte är där.

 • Bokdamen says:

  Sen några år läser jag inte ut böcker som inte funkar för mig och det är riktigt skönt. 😉

 • Boklysten says:

  Det skulle verkligen kännas knepigt att ha en blogg där alla böcker man recenserar är “bra”…

  • Bina says:

   Jag kan tycka att vissa bloggar ibland är lite jäviga då man kanske är bekant (eller rent av känner) en författare som skickat ett recensionsex till en. Samtidigt tycker jag också att bloggar i lag brukar vara mer ärliga i recensioner. Det är en svår balans att hitta den/de man följer som även ger recensioner med kritiska ögon.

 • Kristina W says:

  Jag gör som Bokdamen. Om en bok inte faller mig i smaken så läser jag inte ut den. Orkar helt enkelt inte lägga tid på en historia som inte fångar mitt intresse 🙂

  • Bina says:

   Jag önskar att jag hade den styrkan :). Samtidigt tänker jag mig att det är lika bra att nu när jag tagit tag i den här låter andra få veta vilken värdelös hög med skit det ibland kan vara. Jag hoppas att jag kan rädda andra från att få en lika dålig läsupplevelse som jag fått.

 • Haha det är lite lustigt den där starka viljan att hoppas in i det sista fast det är en bok man inte fastnat för 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.