3

Veckans bokbloggsfråga

Posted by Bina on 2016-10-10 in 2016 |

Veckans-bokbloggsfragaMåndag och drygt en vecka in i examensarbetet där jag och min skrivkompis bara skriver och skriver. Om det är om någonting vettigt lär vi se i framtiden när det närmar sig att vi ska ut på intervjuer. Under tiden ställer Carola följande fråga:

Hur gör du rent tekniskt när du bloggar? Vad använder du för bloggplattform (t ex WordPress, Blogg.se eller annan)? Använder du några andra appar, plug-ins eller liknande för att underlätta bloggandet? Har du några tips för att på ett enkelt sätt underlätta delandet av blogginlägg på sociala medier som Facebook och Instagram?

Vad som menas med “rent tekniskt” kan ses som en tolkningsfråga, och “rent tekniskt” när jag bloggar loggar jag in på min användare och skriver ett inlägg. Jag äger domännamnet skrivprocess.se och använder mig av WordPress-plattformen (mannen kan mer om det där med det tekniska, jag hänger mest bara på). Jag har innan Skrivprocess testat på andra bloggplattformer och kom i kontakt med just WordPress via en universitetskurs för en herrans massa år sedan och fastnade i det. Jag gillar det enkla i det, att den är intuitiv och att det relativt enkelt går att forma efter egen smak (återigen pekar jag på min man som löser det mesta åt mig när någonting är galet).

Trots att jag har facebook delar jag aldrig mina blogginlägg där. Jag har inget intresse av det. Jag använder inte heller instagram, pinterest, twitter… You name it. Så “teknisk” är jag inte, i den bemärkelsen av att vara intresserad.

Jag använder däremot Bloglovin’ för att hitta igen nya inlägg hos mina favoritbloggar, och det är således den enda bloggappen jag har installerat på telefonen. Tidigare hade jag även det så att jag kunde blogga via telefonen, men efter någon uppdatering kändes det osäkert med säkerheten kring det så vi (läs: min man) arbetade bort den funktionen. Jag saknar inte direkt att kunna blogga från mobilen då jag knappt använder den till annat än vad en telefon är till för (plus att surfa med), utan jag gillar verkligen känslan av att sätta mig ned med laptopen eller den stationära datorn hemma för att göra det jag brukar; skriva, skriva, skriva och blogga om skrivande…

Tags:

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.