0

Rollspelsonsdag! 5

Posted by Bina on 2016-10-19 in Rollspelsonsdag |

Sedan en tid tillbaka ingår jag i en rullande rollspelskampanj som varje onsdag träffas för att utrota monster. Vi spelar gammalt hederligt D&D (1st edition) och är tre spelare – en tjuv, en druid och en paladin.

Statyetten vi fann visar sig vara någonting alldeles sensationellt, en efterlämning av en kult som länge funnits långt ned i underjorden. I samma veva blir vi också medvetna om hur en lönnmördare härjar och försöker ta kol på mannen i templet som hjälpt oss så mycket, men också att en i sällskapet inte hörts ifrån förrän föregående natt. Ledtrådarna samlas och vi tvingas välja en väg av alla att gå.

handritad-stadskarta1

Handritad karta

Med hjälp av en handritad karta (som vi lurades att köpa på grund av naivitet) markerar vi ut viktiga delar av staden för att enklare kunna navigera oss fram. Spåren leder oss så småningom ned i kloakerna igen där tjuvens klåfingrighet ger sig till känna. Genom att slita i ett vred släpper han ut ett gäng jätteiglar som suger sig fast på honom, men vi andra lyckas dra honom ur faran.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.