2

Rollspelsonsdag! 4

Posted by Bina on 2016-10-12 in Rollspelsonsdag |

Sedan en tid tillbaka ingår jag i en rullande rollspelskampanj som varje onsdag träffas för att utrota monster. Vi spelar gammalt hederligt D&D (1st edition) och är tre spelare – en tjuv, en druid och en paladin.

Vi fortsätter med att utforska kloakerna och söker i vartenda rum vi hittar efter fler spår, men några av följeslagarna uttrycker sinande tålamod och får oss att fortsätta framåt. Strax därefter lutar gångarna något och istället för att bara ha vatten till fotknölarna går det upp till knävecken. Här har vi också det första nästan-dödsfallet från en av spelarna då tjuven faller ned i ett bottenlöst hål och tvingas till att släppa av sig den tunga ryggsäcken med alla verktyg för att inte fortsätta sjunka. Lärdom av detta är att rustningar väger och vi är från och med nu extremt försiktiga över var vi sätter fötterna. Vi stöter även på en alligator som överraskat attackerar oss, men vi kommer undan med några skrapsår.

statyett

Statyett

Efter en annan fight med fler råttmän finner vi ett rum där saker sorterats: mat, kläder, verktyg och diverse annat ligger i enskilda högar. Vi misstänker att dessa saker är lite av det som stjäls från bland annat hamnen och folket. Men där finns även en statyett av någonting som drar ögonen till sig. En huvudlös, fet varelse med ett öga på magen, sittandes i skräddarställning. Ingen i sällskapet har någonsin sett någonting liknande.

Tags: , , , ,

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.