0

Rollspelsonsdag! 3

Posted by Bina on 2016-09-28 in Rollspelsonsdag |

Sedan en tid tillbaka ingår jag i en rullande rollspelskampanj som varje onsdag träffas för att utrota monster. Vi spelar gammalt hederligt D&D (1st edition) och är tre spelare – en tjuv, en druid och en paladin.

MollyEfter att vi tillfälligt (men förhoppningsvis permanent) skrämde iväg några av nattens tjuvar fick vi gratis mat och uppehälle för ytterligare några dagar framöver. Vi var väldigt tacksamma över gästfriheten eftersom fickorna inte direkt tyngdes av pengar. Nere vid tavernans bar blir vi medvetna om en utpressning som ledaren av stadens tjuvgille håller, men när vi frågar bartendern om detta förnekar han att det någonsin hänt. Samtidigt blickar han emellanåt mot ett mörkare hörn där ett gäng karlar i mörka kåpor tycks studera våra minsta rörelser. Uppmärksamheten dras sedan vidare då en springpojke kommer inrusande med ett meddelande om att vi är kallade till ett av stadens tempel.

Vi stöter på en äldre man som agerar rådgivare till stadens överhuvud, vilken är väldigt angelägen om att få bort dessa råttmän från gatorna. Rådgivaren uttrycker också att han inte direkt litar på stadsvaktens högsta chef och förstärker intrycket av korruption som vi misstänkte från föregående spelsession. Vi får tips om vem vi ska kontakta inom stadsvakten för att få reda på sanningen och bestämmer möte med denna.

Några detaljplaneringar senare finner vi oss på väg ned i kloakerna där spåren efter dessa råttmän tar slut. Inte långt senare stöter vi på en grupp och slagsmål utbryter. Den tar inte lång tid, och vid sökandet av kropparna efteråt hittar vi en medaljong som vi tror kan ha betydelse för det fortsatta äventyret.

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.