0

Färjan

Posted by Bina on 2016-10-14 in Strandberg, Mats |

Titel: Färjan
Författare: Mats Strandberg
Betyg: 6 av 10

färjanJag lyssnade på boken innan sommaren och glömde helt av att skriva en recension då, så denna blir lite mer kortfattad än vad mina recensioner brukar vara.

Det som för många ska vara en vanlig resa med Finlandsfärjan Baltic Carisma blir till någonting helt annat när en zombieepidemi bryter ut.

Jag fann aldrig boken särskilt nyskapande eller läskig, men Strandberg vet hur man fångar läsare i cliffhangers och genom att pytsa ut ledtrådar på de lämpligaste ställena. Jag gillar alla karaktärerna som följs och hålls fast av allas enskilda berättelser. En äldre kvinna är ensam, en pojke med en alkoholiserad pappa och mamma som sitter i rullstol, den man i medelåldern som har en gammal schlagerhit i bakgrunden, en före detta anställd som nervöst frågar partnen om att gifta sig med honom…

Karaktärerna är de som driver historien framåt och det mest intressanta med hela berättelsen. Och jag älskar att slutet lämnas öppen för tolkning. I övrigt var det väldigt filmiskt berättat och inte svårt att få en bild av vad som händer. Jag önskar mig en film av denna!

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.