0

Det skulle handla om värmen, men blev till något annat

Posted by Bina on 2016-07-13 in 2016 |

Lite överallt har jag läst om de som klagar över att det bara regnar och regnar och regnar den här veckan. Jag förstår inte vad ni pratar om. Här har det varit strålande sol med 20-25 grader (jag har till och med fått en lätt bränna).

Men. Jag är inte ledig. Det är lite av en downer. Men mitt jobb tillåter mig i alla fall att vara ute hela dagarna. Tanken var dessutom att jag på rasterna skulle läsa lite, men Jag ger dig solen har inte sett dagsljus på hela veckan, utan ligger kvar i ryggsäcken. Anledning? Prova att hålla ihop ett arbetslag med inte mindre än 4 ur personalkåren borta. Det och värmen. När jag kommer hem är jag alldeles slut och orkar inte mer än att kasta mig i soffan framför teven och somna.

Men. Jag gör det för att jag älskar mitt jobb och för att de få positiva stunderna väger upp för alla negativa. Även när rapporter om att allt fler bara lämnar läraryrket känner jag inte att jag kan göra det. Varför skulle jag behöva göra det? Jag har utbildat mig i tre år, har praktik och examensarbete som ligger emellan mig och min legitimation, och jag vill inte i framtiden behöva fundera över om jag ska vara en av dem som lämnar yrket pga bristfälliga resurser.

Att vara förskollärare idag är inte roligt på många plan, och vilka anledningarna är behöver jag knappast räkna upp.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2020 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.