0

Rollspelsonsdag! 2

Posted by Bina on 2016-06-29 in Rollspelsonsdag |

Sedan en tid tillbaka ingår jag i en rullande rollspelskampanj som varje onsdag träffas för att utrota monster. Vi spelar gammalt hederligt D&D (1st edition) och är tre spelare – en tjuv, en druid och en paladin.

MollyDen allra första spelsessionen bjöd på väldigt mycket, trots att den bara varade i fyra timmar. Efter att ha vaknat upp på ett skepp sökte vi oss ut i den nya staden i jakt efter … ja, vadå? Det här med rollspel fungerar ungefär så att du bestämmer själv vad du vill göra och hur du tänker göra det. Och eftersom vi inte har någon aning om någonting egentligen var det bästa vi kunde komma på att fråga oss fram till ett värdshus. Där kan man, om man har öronen öppna (och en snäll Dungeon Master), lyssna efter rykten att följa upp.

Men det var inte bara bristen på äventyr som gjorde oss lite segstartade, utan även det faktum att vi inte hade så mycket guld i fickorna. Min paladin fick därför ta av sig rustningen för att under några kvällar arbeta som dörrvakt.

Efter ett tag kom vi så äntligen igång. Det visar sig att varor mystiskt försvinner från hamnen om nätterna och värdshusvärden önskar hjälp för egen räkning. Ett sjunket skepp var också center of attention, samt att människor kidnappats för att aldrig mer höras av igen.

Redan en av de första nätterna fick vi upp spåret på vilka som ligger bakom stölderna. Efter en halvpinsam första kamp med fem skuggklädda figurer (tjuvens armborst föll isär i hans händer och en shield bash från paladinen avslutades med ett face plant mot marken) insåg vi att det var råttmän vi hade att göra med, men innan vi själva hann fråga ut dem dök stadsvakten upp och förde bort våra bevis. Redan här dök tankarna upp om korruption innanför stadens murar…

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.