0

Eldbärare

Posted by Bina on 2016-06-25 in Björkelid, Anders |

Titel: Eldbärare
Författare: Anders Björkelid
Serie: Berättelsen om blodet (#2)
Betyg: 8 av 10

eldbarareWulf och Sunia fortsätter vara fast i domarringen och när de äntligen hittar en väg ut inser de att det gått något år sedan de klivit in i den. Sunia följer med månprästinnorna att göra en rit medan Wulf stannar med hirdjägarna och vaktar så att ingen stör den heliga ceremonin. En bitvarg dyker upp och hinner göra mycket skada innan Wulf lyckas döda den, och syskonen blir en viktig del i ett antågande krig.

Precis som den föregående i serien är Eldbärare väldigt jämn. Björkelid håller en fast med en hög grad av mysighet samtidigt som världen fortsätter presenteras för Wulf och Sunia (och för läsaren). I den här delen är det Wulf som intar jag-perspektivet och personligen tycker jag att han är en långt mycket bättre karaktär än Sunia. Han verkar mer verklig till skillnad från systern som mest känns som en statist. Jag gillar också att Björkelid helt vänt på typiska könsstereotyper mellan syskonen, men saknar att det utmanas vidare. Det kanske finns i senare böcker?

Miljön är också någonting jag gillar, att mystiken baserar sig på nordisk mytologi tillför väldigt mycket för känslan. Och att det är bra fantasy av en svensk författare. Jag tror att jag är lite kär.

Böcker i serien:
1. Ondvinter
2. Eldbärare
3. Förbundsbryterskan
4. Frostskymning

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.