0

Rum 213

Posted by Bina on 2016-06-20 in Angerborn, Ingelin |

Titel: Rum 213
Författare: Ingelin Angerborn
Betyg: 6 av 10

rum 213Det är sommaren mellan 5an och 6an och Elvira ska på kollo. Hur hon egentligen hamnat där kan hon inte riktigt svara på då hon både anmälde sig för sent och att det redan var fullbokat. Hon får dela rum med modiga Meja och skrajsna Bea och redan efter första dagen börjar mystiska saker hända. En ring som Elvira fått av mormor försvinner, och sedan kan Meja inte hitta sin kamera (som hon dessutom “lånat” av brodern). Efter att fler liknande händelser läggs på hög börjar barnen misstänka att det kanske inte är någon vanlig tjuv som ligger bakom stölderna, eller kanske någonting mycket värre.

Rum 213 är en klassisk barnboksberättelse med inslag av det övernaturliga. Formeln är ganska enkel med stereotypiska karaktärer, ledtrådar som kastas över läsaren och försöker förvilla en om vem som är förövaren. Jag gillade spänningen, stämningen och hur snabbt berättelsen tog fart, men hade större förhoppningar om både slut och det övernaturliga syftet. Att anspela på och använda spöken som grund för att sedan göra bort allt det läskiga med en handviftning håller inte och sänker därmed kvalitén som resten av boken har.

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.