2

Veckans bokbloggsfråga

Posted by Bina on 2016-05-31 in 2016 |

Veckans-bokbloggsfragaSommaren har äntligen kommit till norra Sverige (sambon sade i helgen hejdå till långkalsongerna, vilket är ett säkert tecken), det är en ny vecka och därför dags för en ny, lite somrig, fråga från Carola:

Finns det några speciella platser, i Sverige eller utomlands, som du särskilt gärna läser böcker ifrån? Väljer du helst böcker som utspelar sig i miljöer du kan känna igen dig i och som du har besökt, eller väljer du hellre böcker som utspelar sig på platser som du kan drömma dig bort till? Finns det några böcker som utspelar sig i din hemstad som du kan rekommendera?

När jag läser böcker som utspelar sig i vår värld vill jag gärna läsa om någonting som går att känna igen. Om det utspelar sig i Sverige är såklart till en fördel eftersom jag är född och uppvuxen här – jag vet hur det vanligtvis fungerar (eller kan i alla fall föreställa mig hur) i skogen, i staden, i byn, i skolan och så vidare. Man märker fort när man läser böcker av exempelvis amerikanska författare hur mycket av kulturen som skiljer oss åt, trots att det kanske borde kännas som att vi beter oss på samma sätt. Jag har svårt att föreställa mig den känsla som är menat att förmedlas om jag själv inte upplevt den, vilket gör det svårt för mig att uppskatta böcker som utspelar sig i okända miljöer. En bra historia är dock alltid en bra historia, men miljön brukar också spela en stor roll.

Jag är en person som har en ganska tajt comfort zone och miljöer jag känner igen är därför något jag dras till. Mycket av det jag själv skriver utspelar sig omkring min närmiljö. Skogen och närliggande städer/byar är stora inspirationskällor.

Tags: ,

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.