0

Det här med att organisera skrivande

Posted by Bina on 2016-06-02 in 2016 |

För några dagar sedan skrev jag om det här med synopsis. Idag spinner jag vidare på samma ämne.

Under bara några dagar nu har jag lyckats skriva synopsis till en del av nästa projekt. Den kommer, liksom det förra nyss är färdigredigerat, också vara i två delar varav den första delen nu är färdig. I grova drag, tål att sägas.

Jag har upptäckt en sak i mitt organiserande. Det är himmelens svårt att på riktigt ha koll på alla pappersanteckningar, sammanfoga dem med kommentarer i sidmarginalen till olika dokument, samt allting som finns i huvudet. Därför har jag funderat på det här med att använda något slags skrivprogram till det här – det skrivs ju så himla mycket om dem på olika bloggar! Men jag är lite för snål för att lägga ut ett par tusen på någonting som jag kanske inte ens gillar eller ens kommer att använda.

Eftersom sambon har världens största öron när det gäller diverse saker som skulle göra det enklare för mig i mitt skrivande, hörde han såklart mitt muttrande över detta och letade fram yWriter. Ett gratisprogram som dessutom har lika mycket lull-lull som de man köper har. Det är dessutom programmerat av en som själv skriver, så det är verkligen mer anpassat för romanskrivning än screenplay och så vidare.

Jag har alltså för närvarande yWriter6 installerat och det har gått så sjukt smidigt! Mitt största problem med att skriva synopsis har varit att organisera allt i den rätta följden, hålla koll på tidsaxeln och på vilka platser karaktärerna befinner sig. Programmet är dessutom väldigt intuitivt och har bra instruktioner inbyggt (på engelska). För att strukturera allting finner jag det väldigt prisvärt ;). På Youtube finns dessutom väldigt många bra instruktionsvideor till hjälp.

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.