1

När det otydliga blir tydligt

Posted by Bina on 2011-06-22 in 2011 |

Det finns så mycket jag inte ser när jag skriver en text. Likaså när jag går igenom den. Jag måste läsa flera gånger för att förstå vad det är som inte stämmer. Något som fungerar för mig är att helt enkelt skriva ut det jag vill korrigera (om det inte är så mycket mer än ett par kapitel). Sedan sitter jag med pennor i olika färger som betyder olika saker. Det röda är ändringar så som att ta bort ord eller lägga direkt i texten. Det gröna är för att redigera i det röda (syns bäst då) eller för att markera lösa trådar eller orimligheter. Och sist den svarta för att tala om vad man faktiskt har fått veta genom att läsa texten.

Ungefär såhär ser alla sidor ut när jag går lös på dem. Det är lite lustigt, men tänk att när jag skrev det första gången blev jag väldigt nöjd och fattade inte alls vad som kunde ändras. Så känner jag också när jag har markerat med alla mina pennor. Vad kan ändras nu? Sedan när jag för in det i datorn hittar jag ännu mer “fel”. Så tokigt att det aldrig blir riktigt rätt från början ens när det känns felfritt.

Tags: ,

1 Comment

  • Eldtunga says:

    SKrev lite om det på min blogg igår. Har precis fått tillbaka ett utlåtande och ville bränna manuset på bål. Blir det aldrig färdigt? För övrigt tror jag man är blind på sin egen text tills någon annan pekar ut det. Då går rullgardinen upp och solljuset strömmar in – JAHA-upplevelse. Så ändrar man, lurar sig att man är klar och så börjar karusellen igen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.