0

Rivalerna

Posted by Bina on 2016-05-30 in Noël, Alyson |

Titel: Rivalerna (Unrivaled)
Författare: Alyson Noël
Serie: Beautiful Idols (#1)
Betyg: 5 av 10

rivalernaLayla Harrison, Tommy Phillips och Aster Amirpour har alla en sak gemensamt – Ira Redman – och de har alla olika motiv att närma sig LA:s främste klubbman. Layla har drömmen om att bli journalist, Tommy vill få kontakt med sin pappa och Aster söker glans i strålkastarljuset. Ira är den som kan göra detta möjligt, men bara för en av dem. En tävling utlyses där deltagarna får styra över tre nattklubbar. De som drar in mest pengar får vara kvar till nästa vecka. Det är bara en som kan vinna.

Om det inte vore för att denna bok är ett recensionsexemplar är jag inte säker på om jag någonsin plockat upp den. Visst, jag är inne i YA-genren och visst, jag tycker om rivalitet och spänning, men Rivalerna utspelar sig på en plats som jag på det stora hela inte är så intresserad av att komma närmare. Storstadslivet och allt vad det innebär att vara ytlig och kändiskunnig har egentligen aldrig tilltalat mig eftersom det känns för långt ifrån hem. Ändå har jag svårt att släppa ifrån mig boken, och det främst på grund av karaktärernas relationer till varandra.

Jag fullkomligt älskar Noëls introduktion av de olika karaktärerna, att man från början får känna deras motiv till att gå in i tävlingen. Motiven bakom handlingarna är starka, men det finns ingen karaktär jag känner mer för än någon annan. För varje gång man hoppar in i någons huvud får man se hur de andra agerar och för sig. Utifrån dessa perspektivbyten är det emellanåt svårt att skilja huvudpersonerna åt – Noël får inte riktigt till det med att ge dem egna röster – och jag undrar om inte historien hade gjort sig bättre med färre hopp mellan personerna. Och för den delen färre personer. Övriga deltagare nämns bara i förbifarten och är mest statister eftersom det behövs folk som åker ut ur tävlingen.

Den inledande prologen lovar någonting spännande, men det dröjer länge innan man närmar sig den punkten i boken. Jag blir besviken över att slutet inte klaras upp och att de sista två kapitlen känns väldigt förvirrande och framhastande, lite som om de aldrig kom förbi första utkast-stadiet. På det stora hela känns Rivalerna väldigt ytlig, och jag är inte säker på om jag kommer läsa följande delar, trots att den slutade i en cheesy cliffhanger.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.