5

Veckans bokbloggsfråga

Posted by Bina on 2016-05-24 in 2016 |

Veckans-bokbloggsfragaI veckans bokbloggsfråga spinner Carola vidare på förra veckans tema som handlade om ordning i bokhyllorna:

Hur skiljer du mellan lästa och olästa böcker i dina bokhyllor och hur håller du koll på vilka böcker du har lånat (t ex biblioteksböcker) och vilka böcker som du ska blogga om (t ex recensionsexemplar)?

Jag minns böcker jag läst, inte alltid själva innehållet i dem, men oftast finns titel, författare och känslan de skapade inom mig vid läsning. Därför har jag ingen specifik ordning eller markering över vilka böcker jag läst eller inte. Fast numera brukar det synas vilka som är lästa i och med små post it-lappar som sticker ut (vid stycken som jag vill återkomma till). Hittills har jag inte fått så många recensionsexemplar, det är någonting jag precis börjat med, så det är inte så svårt att veta vilka titlar som ska läsas för att recenseras. Men i framtiden kan jag mycket väl behöva göra en särskild plats för dem så att de inte glöms bort i mängden.

Biblioteksböckerna ligger alltid i en hög på skrivbordet eftersom det finns en risk för att jag aldrig lämnar tillbaka dem om jag stoppar dem på en plats i hyllan. Många böcker jag lånar är dessutom ljudböcker så det krävs att jag sitter vid datorn för att lyssna (eller i alla fall befinner mig i närheten av den).

Förr, när jag hade mer tid över och läste mycket mer, skrev jag inte recensioner på varenda bok jag slukade. Numera gör jag det.

Tags: , ,

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.