0

Det här med synopsis

Posted by Bina on 2016-05-26 in 2016 |

Där är jag nu. I slutet av redigeringsfasen. Eller, jag närmar mig i alla fall. Det är fortfarande lite till som ska “fyllas ut” i sista kapitlet, men annars är jag så gott som färdig för den här (om)gången.

Igår öppnade jag ett helt nytt dokument med syfte att gå igenom kapitel för kapitel och skriva en slags bakvänd synopsis. I vanliga fall brukar man ju skriva synopsis innan man kastar sig in i berättelsen. Det har jag också gjort. Delvis. Men allteftersom jag skrev frångick jag den ursprungliga planen något utan att “rätta till” i den redan färdiga synopsisen. Därför gör jag det nu i bakvänd ordning. Kollar igenom vad som händer och vilka frågor som får svar, logiska luckor och så vidare.

Egentligen kan man ju tänka att det är så här man kan göra varje gång, för att vara extra nitisk med själva historieberättandet och sammansättningen av alla trådar. För att vara extra noggrann. Såklart medföljer en hel del arbete, men det har väl egentligen aldrig skadat någon att läsa igenom sitt manus en extra gång?

När det här väl är över tror jag att det får vila lite i sommar innan jag läser igenom den en sista gång, för jag känner verkligen att det närmar sig förlagsmaterial. Man kan ju alltid hoppas. Under tiden får jag spåna mer på uppföljarna.

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.