2

NY-Times By the Book Tag

Posted by Bina on 2016-05-23 in 2016 |

Hittade den här listan hos Vargnatts bokhylla, där det dessutom länkas vidare till originaltaggen:

1. What book is on your nightstand now?
Jag multitask:ar alltid min läsning, det vill säga jag har aldrig bara en bok på gång. Just nu läser jag Dödsdömd (Damien Echols), Rivalerna (Alyson Noël), samt lyssnar till Gone Girl (Gillian Flynn).

echols noel flynn

2. What was the last truly great book that you read?
Jag har svårt att komma på en endaste titel, men av dem jag recenserat här på bloggen är dessa värda att nämnas ytterligare en gång:

Den andre Will Grayson
Bridge to Terabithia
Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag
22/11 1963
Det femte barnet
Ensam på Mars
Vilken som av Terry Pratchett

Det är lite beroende på genre och känslan man vill ha ut.

3. If you could meet any writer – dead or alive – who would it be? And what would you want to know?
Jag känner mig skittråkig över att skriva att jag egentligen inte är särskilt intresserad av att träffa någon författare på grund av att man är ett fan. Tycker det är lite läskigt. Jag vill träffa någon som jag kan prata skrivande med, någon som är lika inne i själva processen av det och tycker det är kul att diskutera tekniker och så vidare. Om jag vill höra om en viss författares karriär eller tankar bakom redan skrivna böcker läser jag intervjuer och författarporträtt. Jag vill nämligen inte vara en intervjuare, utan det ska i sådana fall vara ett samtal där båda ger och tar.

4. What books might we be surprised to find on your shelves?
Jag har en hel del gamla hästböcker jag läste som barn, samt böcker om trädgård och “hur-du-stickar…”. Och rollspelsböcker, men de är sambons (även om jag gluttar i dem ibland för inspiration).

5. How do you organize your personal library?
Först författarordning, sedan efter titel. Det är i alla fall tanken, men det får jag göra senare när hyllorna blir fler. Just nu är det lite “Kläm in där det får plats! Jag tror du kan kila in den där mellan dessa och bakom denna”.

6. What book have you always meant to read and haven’t gotten around to yet? Anything you feel embarrased never to have read?
Som det stora Stephen King-fan jag är kan jag ändå avslöja att jag inte läst mer än omkring 10-15 av hans böcker. Men jag kommer ikapp. Senare.

7. Disappointing, overrated, just not good: what book did you feel you were supposed to like but didnt? Do you remember the last book you put down without finishing?
Jag lägger otroligt sällan ifrån mig någon bok, och om jag gör det återkommer jag oftast till den vid ett senare tillfälle. Den senaste återkomna boken (som jag recenserat här, sällan jag skriver en så lång negativ text) visade sig vara en riktig besvikelse från början till slut.

Annars händer det att jag påbörjar läsningen av någonting, men annat kommer i vägen som gör att jag måste lägga läsningen åt sidan, vilket ibland leder till att jag glömmer bort att jag har någonting på gång. Det hände till exempel med The Lies of Locke Lamora (Scott Lynch). Bokmärket är kvar på sidan 192, några mini-post it sticker ut över citat jag funderat på och jag minns fortfarande mycket av det som hänt trots att det säkert var tre år sedan den åkte tillbaka till hyllan. Jag vill väldigt gärna fortsätta läsa den för jag tyckte den var bra, rolig och finurlig.

locke lamora

8. What kinds of stories are you drawn to? Any you stay clear of?
Jag dras till fantasy, ungdomstitlar och skräck. Deckare och “normala böcker” (böcker som riktar sig till en bred publik och som behandlar vardagliga ämnen) brukar jag knappt lägga märke till.

9. If you could require the president to read one book, what would it be?
Inget svar på den frågan. Det är lite som att fråga “Vilken bok rekommenderar du mig att läsa?” från en person som jag inte alls är bekant med och som jag inte har någon aning om vad den brukar läsa.

10. What do you plan to read next?
Någonting jag redan har hemma :P. Det där är väldigt styrt av vad det är jag precis har läst, men jag har till exempel Julie Kagawas Drakarna som jag är väldigt sugen på.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.