0

Text är alltid text

Posted by Bina on 2016-05-21 in 2016 |

Ibland uppstår en lustig känsla som hänger ihop med att bara casual sitta och skriva. Det brukar ofta vara vid de tillfällen då man bara har en kvart på sig, mellan man väntar på att någonting annat ska hända. In between så att säga. Jag gör en sak, får en liten paus och passar då på att skriva innan det jag gjorde från början behöver återupptas, liksom. Jag åker buss och behöver avbryta för att stiga av. Jag sitter på universitetet och väntar in övriga gruppmedlemmar inför föreläsning. Jag skriver någonting medan jag väntar på att reklamen på teven ska ta slut.

Det som då ibland kommer till mig är en känsla av djup surrealism, att jag bara skriver utan att riktigt tänka på det. Jag skriver för att det är det jag gör, för att det är en uppgift som tilldelats mig. Det spelar egentligen ingen roll vad det är för ord, meningar och stycken som kommer fram, så länge det är någonting läsbart. Lite sådär omedvetet har jag lagt till ett par stycken som jag under andra omständigheter inte kunnat få ur mig, text som på annat sätt känts krystad och påträngande.

Men det är detta som jag vill kalla för flow, skrivflyt, inspiration, lust. Då när det inte finns någonting som lägger sig i vägen för en, och även om det ligger ett nedfallet träd över stigen hoppar jag lätt över det. Först när jag känner vinddraget i håret och hur det kittlas i magen av fallet märker jag att det trots allt funnits ett hinder.

När jag ser mig om tappar jag ibland tråden och det overkliga är som bortblåst. När jag är inne i det får jag inte vända om, får inte gå igenom texten, får inte leta efter “fel”. Då försvinner det.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.