2

Söker fortfarande skrivvänner

Posted by Bina on 2016-05-18 in 2016 |

För ett litet tag sedan eftersökte jag skrivvänner och vill bara påminna om att det fortfarande är aktuellt.

Efterlyser norrländsk skrivgrupp

Sitter hos svärföräldrarna och läser senaste numret av tidningen Skriva som den här gången handlar om att våga visa sin text för andra. Däri finns många matnyttiga tips för hur man kan skapa en skrivgrupp där syftet är att läsa varandras texter och ge feedback.

Jag har tidigare haft mailkontakt med en del andra skrivande människor där vi utbytt manus och andra texter, tankar om skrivande samt egen utveckling och så vidare. Detta rann så småningom ut i sanden och jag gick tillbaka till att bara ha bloggen som ventileringspunkt. Största anledningen till att det mattades ut tror jag beror på att jag bor uppe i norr och de flesta jag pratade med finns i södra delen av landet, det fanns alltså inget bra tillfälle för mig att fara ned och träffas, att diskutera IRL.

I och med detta efterlyser jag nu skrivande människor (främst i Umeå-trakten med omnejd, även andra delar av Norrland) som längtar efter någon att diskutera sitt manus, få feedback och bara allmänt babbla om denna underbara konstform. Jag tänker mig i första hand att vi har mailkontakt eftersom jag är medveten om distanserna här uppe. Jag tänker mig också att vi behandlar skönlitterära texter. Vilken genre du skriver i är inte det viktigaste, utan vi behandlar alla texter från samma utgångspunkter. Själv skriver jag YA-, fantasy- och skräckinspirerande texter.

Känner du dig manad? Skriv en kort kommentar (eller lång, vilket du än föredrar) till inlägget så mailar jag dig så snart som möjligt!

skrivgrupp

Tags: ,

2 Comments

  • Rolig idé. Jag har funderat på samma sak för några år sedan. Även bokcirkel. Tyvärr är det ju så sällan man hittar andra intresserade när man bor i Norrland. Tyvärr har jag inte lika mycket tid att skriva och läsa längre nu då jag är småbarnsförälder, men hade gärna haft en grupp att diskutera med när jag var som mest aktiv…

    • Bina says:

      Ja, Norrland är svårt, särskilt när det gäller att möta folk face-to-face. Jag är ju inte så mycket för att resa heller (inte annat än in till Umeå), vilket gör det ännu svårare. Förstår att småbarn tar upp mycket av tiden, särskilt om man har författarambitioner. Att ha en skriv-grupp som man kan träffa är ju drömmen eftersom man då faktiskt får prata och inte bara skriva till varandra. Tidigare har jag haft rätt mycket (och långa) mailkonversationer med andra skrivande människor, vilket har utvecklat mig väldigt mycket. Det vore bara extra roligt att kunna diskutera i en direkt konversation.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.