0

Pappersväggar

Posted by Bina on 2016-05-02 in Ajvide Lindqvist, John |

Titel: Pappersväggar
Författare: John Ajvide Lindqvist
Betyg: 8,5 av 10

pappersväggarDetta är en novellsamling med skräck och mystik på schemat. Den första inledande texten handlar om en kvinna som inte riktigt passar in, men som inte heller kan förklara varför det känns så. Och så träffar hon Vore. I en annan text får man följa en man och hans frågor om sitt lutande lägenhetshus. Kommer det att rasa? Måste han flytta? En tredje novell är bara som en enda monolog där någon för ett samtal med en tyst mottagare. Den är väldigt kort, men förde med sig mest obehag. Novellen om paret som bor i en stuga i Stockholms Skärgård gav mig ännu fler anledningar till att inte bada i sommar.

Novellerna i denna samling har en väldigt jämn kvalité, vilket överraskade mig. Det fanns stunder då jag oroade mig för att de inte skulle ha bra avslut eller att de inte skulle leda någonstans, men Ajvide Lindqvist knyter ihop dem väldigt bra. De har ingenting med varandra att göra, utan kan läsas separat från de andra, men det de har gemensamt är en fin blandning av mystik och skräck.

Om du, som jag, är inne i genren och ännu inte läst något av Ajvide Lindqvist kan jag varmt rekommendera Pappersväggar som en mjukstart till hans författarskap.

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.