2

Om blickar och att känna

Posted by Bina on 2016-04-29 in 2016 |

Skriva läsa leva skrev ett inlägg för ett par dagar sedan om att justera ord och meningar i ens manus. Hon pratar om , ju och det, vilka såklart är ord som säkert de allra flesta känner igen sig i att ha i överflöd.

För några år sedan hade jag att-sjukan. Då nämnde jag även började. Det är fortfarande ord som förföljer mig i överflöd.

Nu, i manuset jag redigerar för tillfället (alltså nano2015, för att vara övertydlig), har jag en himmelens massa blickar att rensa. Jag har tydligen varit väldigt noga med att poängtera exakt var karaktärerna riktar blicken mot, eller vilar ögonen på, eller helt enkelt vad de ser. De känner dessutom alldeles för mycket. Är det inte det ena (typ känslor) så är det det andra (typ fysisk beröring), eller så känner de bara varandra.

Jag blir lite galen.

Tags: , ,

2 Comments

  • Det där med blickar alltså. Jag håller med. Varför får jag för mig att det är så viktigt med vart de riktar blicken? Knas.
    Att sjukan har jag klarat mig från, liksom börjar. Åtminstone nu på senare år. De gamla manusen kryllar säkert av sådant, men dem har jag ingen koll på idag. (De finns inte längre – och de allra äldsta är handskrivna anteckningsböcker från när jag var tonåring.)
    Annars hade jag en period när jag hela tiden skrev som att, istället för som om… Var helt blind för detta 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.