12

Veckans bokbloggsfråga

Posted by Bina on 2016-04-26 in 2016 |

Veckans-bokbloggsfragaCarola undrar denna vecka:

Hur viktigt är det för dig att äga dina böcker? Köper du alla böcker du läser eller lånar du hellre? När det gäller de böcker som du vill äga, är det då viktigt för dig att ha samtliga böcker i en serie och att ha dem i samma format (pocket/inbunden, samma utgåva osv)?

Svaret på denna veckas fråga är lite beroende på vad det handlar om för böcker. Kurslitteratur är gärna sådant jag lånar eftersom det är så dyrt att köpa nytt. Som student är kassan lite skral även om CSN hjälper till.

Att vanlig skönlitteratur hittar hem till mig har jag mycket att tacka biblioteket för. Då kan jag känna på böckerna och få en känsla för om det är någonting som jag vill ha i bokhyllorna i framtiden. Om en bok är bra köper jag den så småningom eftersom jag gillar att äga böcker som har omläsningsvärde.

När jag köper böcker kollar jag aldrig mot pockethyllorna. Jag vill ha en bok som skriker kvalité och som kommer tålas att ställas in i hyllan, flyttas om och läsas. Jag vill inte ha en mjuk pärm där jag måste vara livrädd för att nagga kanterna. Böcker följer nämligen väldigt ofta med mig i väskan och studsar omkring därinne. Det är inget för de veka. Samtidigt vill jag slippa att behöva köpa om titlar jag redan äger för att de blivit för fula.

När det kommer till serier föredrar jag att det är samma format och omslagstyp genom alla böckerna, samt att hela serien redan är släppt innan. Det har ju hänt att man har haft för bråttom med att köpa böcker och helt plötsligt kommer de med annat tema på omslagen. Det är mycket störande. Jag vill ju att det ska synas vilka böcker som hör ihop i hyllan. Av den anledningen kan jag nuförtiden hålla mig tillbaka för att sedan köpa en hel serie på samma gång.

Tags: , , , ,

12 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.