4

Veckans bokbloggsfråga

Posted by Bina on 2016-04-20 in 2016 |

Veckans-bokbloggsfragaCarola har denna vecka en fundering om tid:

När läser du oftast? I sängen innan du somnar, under resan till jobbet, på kvällarna istället för att titta på TV…? Hur gör du för att få tid för att läsa? Har du tillräckligt med lästid eller önskar du att du hade kunnat läsa mer?

Enkelt uttryck läser jag närhelst jag har tid över. Jag försöker ta tiden till det lite överallt, under väntetiden vid matlagning, i sängen innan jag somnar, mellan föreläsningar och så vidare. Jag önskar visserligen att jag hade tid för ännu mer, men läsandet blir lidande när andra intressen tränger sig på (till exempel skrivandet, och till det hör även research).

I höstas började jag lyssna på ljudböcker, trots fördomar om det mediet, och upptäckte hur väl det faktiskt fungerar med mina behov. Plötsligt kan jag “läsa” en bok på gymmet, när jag förflyttar mig och måste ha ögonen med mig, eller vid diverse hushållssysslor då jag i vanliga fall brukar sätta igång musik (dammsugning fungerar fortfarande lite sådär). Däremot kan jag inte ha ljudboken i öronen när jag ska sova, för om jag inte har någonting att syssla med under tiden som jag lyssnar vandrar tankarna iväg eller så somnar jag. Jag måste syssla med någonting som inte kräver något vidare tankearbete, för annars blir det bara halvhjärtat och jag måste “spola” tillbaka.

Tags: , ,

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.