0

En känga i ansiktet

Posted by Bina on 2011-03-16 in 2011 |

Med tanke på förra inlägget kom jag att tänka på en svensklärare jag hade. Hon sade åt mig att “en vilja av stål” var föga troligt att jag kunde skriva, eftersom stål knappast var uppfunnet under den tid mitt manus utspelar sig i. “En vilja av järn” föreslog hon istället, vilket jag inte ville ändra till. Resultatet blev att jag tog bort meningen helt. Men, mitt manus har en setting som många andra fantasy-böcker har. Medeltiden. Typ. Med inslag av magi och andra saker som jag “uppfunnit” till den världen.

Användes inte svärd under Medeltiden? Eller är mina historiska kunskaper helt som bortblåsta när det gäller det ämnet? Hur är det med all annan fantasy som jag läst? Svärd under Medeltiden var väl ändå gjorda i stål? Det var väl det som gjorde svärdet till ett av de främsta vapnen eftersom det var så mycket starkare än föregångaren järnsvärdet?

Ha, in your face! Google is my friend. Best friend.

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.