0

Gamla klassiker och annat nygammalt

Posted by Bina on 2016-04-07 in 2016 |

På tal om helgens jerka… Jag och sambon körde ett loppisrace. Han letade filmer och jag grävde efter böcker. Dessa är vad jag kom hem med:

skattkammarönSkattkammarön (Robert Louis Stevenson) – Klassiker i “nybearbetad” version från 1980. Endast 119 sidor kort så den lär jag ju hinna läsa någon dag när jag känner för någonting riktigt gammalt. Jag är väl en av få som inte ens har någon aning om vad den handlar om. Det vanliga med klassiker är ju att alla kan historien trots att man inte läst den och att det på något sätt känns uttjatat om man själv sätter sig ned för att läsa.

 

bronsdolkenBronsdolken (Michelle Paver) – Vargbröder-författarinnans andra serie. Även denna har jag ingen aning om vad den handlar om eftersom den inte har så mycket mer än “Gillar du äventyr och spänning? Då kommer du garanterat att gilla Michelle Pavers nya succéserie!” på baksidan. Jag gjorde ett försök med Vargbröder när den utkom, men fastnade aldrig och läste heller inte färdigt den. Jag minns inte riktigt varför det blev som det blev, men vissa böcker som är sådana “succéer” passar inte alla. Så är det bara.

 

stirrande trädets gåtaAlfred Hitchcock och Tre deckare löser: Stirrande trädets gåta – Gammalt omslag till en av mina favoritböcker. Skillnaden mellan böckerna som släpptes av B. Wahlströms och Disneys Bokklubb är att den senare har en baksidestext. Därför samlar jag även på dessa gamla godingar. Det blir liksom aldrig för tråkigt med Tre deckare…

 

 

den långa resanDen långa resan (Patricia Hermes, efter filmmanus av Robert Rodat och Vince McKewin) – En bok jag hade som barn och som jag sedan tappade bort. Minns att jag gillade boken väldigt mycket som 10-åring och ville så gärna se filmen, men har fortfarande inte gjort det. Jag tyckte så himla mycket om omslaget och kommer ihåg en slags bitterljuv känsla mot slutet som fortfarande kommer fram. Därför var ju denna bok ett självklart val, inte kunde jag låta den vara kvar…

 

jordkällarenJordkällaren (Janet Lunn) – Jag lyfte först på boken för att jag tyckte att 50% rea på fem kronor är inga pengar alls, därefter drogs jag till att omslaget är så … fult, hemskt … och sist efter att jag läst baksidestexten: “Spännande äventyr väntar Rose Larkin när hon upptäcker en gammal jordkällare som fungerar som en tidsmaskin bakåt i tiden. Rose, som efter sin mormors död fått flytta till sina släktingar som bor på en gammal bondgård i Kanada, känner sig ensam och olycklig. Hon har svårt att bli vän med sina kusiner, eftersom hon är ovan att umgås med jämnåriga. Men när hon passerar genom jordkällaren förflyttas hon tillbaka i tiden för det amerikanska inbördeskriget. Hon träffar Susan och Will som blir hennes vänner. Tillsammans med dem blir hon delaktig i spänningen och kaoset i inbördeskriget på andra sidan gränsen.” Hilarious!

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.