18

Bokbloggsjerka

Posted by Bina on 2016-04-02 in 2016 |

jerkaFörra helgens jerka glömdes helt bort pga påsk, men den här veckan är jag med igen:

Koko tycker att bokbloggsvärlden fokuserar för mycket på det som är nytt och spännande. Därför vill hon utmana er att blogga om en bok (eller flera) som är minst hundra år gammal men som fortfarande är läsvärd. Vuxenbok, barnbok, facklitteratur, vad du vill. Motivera!

På rak arm kommer jag inte direkt på någon bok som är så gammal och som jag läst annat än En världsomsegling under haven av Jules Verne. Jag tror att jag nämnt just den i ett annat inlägg (för länge sedan) och jag tänker fortfarande mycket på den eftersom den är så inspirerande. Verne var väldigt före sin tid gällande Science Fiction och det finns flertalet filmatiseringar på många av hans böcker, bland annat Jorden runt på 80 dagar, Resan till jordens medelpunkt samt En världsomsegling under haven. Jag har en samlingsvolym här hemma med sju av hans böcker som jag planerar att läsa lite längre fram. I sommar, kanske.

En annan författare som jag också tror är värd att läsa är H.G. Wells (Världarnas krig, Tidsmaskinen, Den osynlige mannen). Av honom har jag ännu inte läst någonting, men även där har jag en samlingsvolym med flertalet titlar att sätta tänderna i.

Tags: , , , , , , , , , ,

18 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.