0

Veckans bokbloggsfråga (förra veckan)

Posted by Bina on 2016-03-29 in 2016 |

Veckans-bokbloggsfragaPå grund av bland annat påsk och mycket universitetsarbete missade jag helt att svara på frågan som Carola ställde förra veckan:

Hur hittar du inspiration till ditt läsande? Vart får du tips på böcker som du vill läsa (bokbloggar, boktips i tidningar, litteraturprogram på tv/radio/poddar, kompisar eller?) Hur ser din vill-läsa-lista ut?

Min inspiration till läsande kommer främst utifrån andra bloggar. När det dyker upp många recensioner (som verkar lovande) känner jag att det är en bra idé att själv spana in boken. Ibland lägger jag den bara i Spara-listan på bibliotekets hemsida, och ibland lånar eller köper jag ett ex på en gång. En bok som permanent hittar hem till mig brukar oftast få stå en stund i hyllan och bo in sig innan jag tar tag i den. Jag tänker ju allt som oftast att jag äger den och kan läsa den närhelst jag känner för det.

Jag gav för länge sedan upp att ha en vill-läsa-lista eftersom den inte följs och jag läser titlar som jag egentligen inte är in the mood för. Efter att jag har läst en bok måste jag läsa en annan ur en annan genre för att inte tröttna och då gör inte en vill-läsa-lista much sense. En bok som lånas måste prioriteras över de som finns hemma och jag lämnar ibland tillbaka böcker utan att ha läst dem för att jag helt enkelt inte är sugen på dessa vid tillfället jag har dem hemma.

En utmaning jag ger mig själv varje år är att leta upp listor (likt Kaosutmaning 2016) för att motivera läsningen av böcker jag redan har hemma. Jag äger många böcker som platsar in på dessa listor och jag är väldigt trött på att ha så många hyllvärmare som jag har.

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.